Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Καφεδάκι απο άλλες εποχές

Στα στενά της Πόλης καραδοκούν πάντα ευχάριστες εκπλήξεις. Επιζητώ πάντα να περπατώ και να χάνομαι στην αγκαλιά της, γιατί όλο και κάτι καινούριο θα συναντήσω. Έτσι λοιπόν τις προάλλες βρέθηκα μπροστά σε μία κινητή καφετέρια. Είναι απίστευτη η εφευρετικότητα των κατοίκων αυτής της πόλης. Το μενού περιελάμβανε βέβαια μόνο τουρκικό ή ελληνικό (πείτε το όπως θέλετε) καφεδάκι, μα ήταν ακριβώς ότι χρειαζόμουν: Ένα απολαυστικότατο καφεδάκι στα γρήγορα!!!
Η κινητή καφετέρια με τα απαραίτητα σύνεργα
H ιδιαιτερότητα του ''καταστήματος'' ήταν ο τρόπος ψησίματος του καφέ. Δεν συγκρίνεται με τα κοινά μαγαζιά που ώσπου καλά-καλά να παραγγείλεις, ο καφές βρίσκεται στο τραπέζι σου. Ένα καλό καφεδάκι χρειάζεται τον χρόνο του καθώς και την κατάλληλη θερμοκρασία. Έτσι λοιπόν ο καλός καφετζής έκανε την σωστή κίνηση: Καφές ψημένος στην χόβολη!

Παρατηρώντας απολαυστικά τον καφέ να σιγοψήνεται
Μπορεί να απαιτείται λίγο περισσότερος χρόνος, μα όλες οι μερακλήδικες απολαύσεις απαιτούν τον χρόνο τους.
Καφεδάκι απο άλλες εποχές
Το καφεδάκι εεεεεφτασε!!!! Αρωματικό, με το καιμάκι του και τις φουσκάλες του και φυσικά γευστικότατο. Δεν μπορούσα να αντισταθώ και να μην δοκιμάσω προτού βγάλω και την ακόλουθη φωτογραφία.
Πολλές φουσκάλες...πολλά λεφτά με περιμένουν
Αφού απόλαυσα το αφέψημα με αυτόν τον ρομαντικό τρόπο ψησίματος, αποχαιρέτισα την καφετέρια του δρόμου με τον καφετζή της και χάθηκα στα υπόλοιπα στενά της Πόλης για νέες εξερευνήσεις.

1 σχόλιο: