Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Χρόνια πολλά καλό μου Blog No.4

Ξεκινώντας την συγγραφή της πρώτης ανάρτησης τον Γενάρη του 2011, δεν είχα φανταστεί την πορεία των ΧΑΜΠΕΡΙΩΝ αλλά και την αγάπη και την ανταπόκριση που τα αγκάλιασε όλα αυτά τα χρόνια. Το ταξίδι ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου 2011 και μία ακόμη διαδικτυακή χρονιά έφθασε στο τέλος της. Γράφοντας αυτές τις γραμμές, ο νούς μου ανατρέχει σε μερικές αναρτήσεις των τελευταίων 12 μηνών, τις εμπειρίες που προέκυψαν, τα συναισθήματα που βίωσα, τις γνώσεις που κερδήθηκαν αλλά και την χαρά της επικοινωνίας μαζί σας.
Η χρονιά του 2014 ξεκίνησε με δυνατές αναρτήσεις με βυζαντινό περιεχόμενο όπως ο Ξενώνας του Αγίου Σαμψών, η Αγία Ειρήνη και τα ξεχασμένα μοναστήρια της Πόλης.
Και ενώ ο Γενάρης και ο Φλεβάρης κυλούσαν στους γνωστούς και επιθυμητούς ρυθμούς, ξαφνικά ένα πρωινό η σελίδα των Χαμπεριών έπαψε να λειτουργεί. Πολλοί επικοινώνησαν μαζί μου και μίλησαν για τουρκική παρέμβαση. Ισως να ακουστεί περίεργο μα αν υπήρξε ένας "δάκτυλος" τότε αυτός ήταν ελληνικός. Άβυσσος η ψυχή και η σκέψη μερικών ανθρώπων, πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από φθόνο και κακία.
Πέρασαν μερικές εβδομάδες σκέψεων και προσπαθειών, ώσπου τα ΧΑΜΠΕΡΙΑ άλλαξαν ηλεκτρονική διεύθυνση μιας και η δυναμική του διαδικτύου δεν περιορίζεται, ούτε φιμώνεται.
Ο Μάρτης με βρήκε πεισμωμένο και με ατελείωτη διάθεση περιηγήσεων και περιγραφών. Μετά την επίσκεψη στην Παναγιά της Σούδας, οι κιστέρνες της Πόλης ήταν αποτέλεσμα δεκάδων ωρών περιπλανήσεων ενώ ο μήνας συνοδεύτηκε με μια ευχάριστα απρόσμενη ανακάλυψη στον Άγιο Γεώργιο Κουδουνά.
Ο Απρίλης είχε αναρτήσεις για όλες τις προτιμήσεις ενώ η ανάρτηση του Μαίου με τις περισσότερες αναγνώσεις ήταν οι ψαρομεζέδες της Χαλκηδόνας.
Στις αρχές του Ιούνη μοιράστηκα μαζί σας εικόνες και συναισθήματα από έναν χώρο που η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη και πλέον σχεδόν αδύνατη. Έναν υπόγειο χώρο άμεσα συνδευεμένο με τον ναό της Παναγιάς των Χαλκοπρατείων και το παρεκκλήσι της.
Ακολουθώντας τους καλοκαιρινούς ρυθμούς των αναγνωστών, οι επόμενοι μήνες κύλησαν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς με αραιώτερες αναρτήσεις (ποιός κάθεται καλοκαιριάτικα στο σπίτι να διαβάσει ΧΑΜΠΕΡΙΑ) και με θέματα όπως βαρκάδες αλλά και κεραμιδοσκαρφαλώματα.
Στην καρδιά του καλοκαιρίου είχα την χαρά για μια "εκτός έδρας" επαφή και επικοινωνία με λαμπρούς ανθρώπους. Ήταν η βραδιά που τα ΧΑΜΠΕΡΙΑ ανέβηκαν ως το βουνό του Πηλίου.
Η φθινοπωρινή επιστροφή με γεμάτες μπαταρίες και διάθεση για εξαντλητικό ποδαρόδρομο είχε αποτέλεσμα την παρουσίαση των διάσπαρτων βυζαντινών σπαραγμάτων.
Θεωρώ πως η τέταρτη χρονιά των ΧΑΜΠΕΡΙΩΝ ήταν και η πιο ώριμη. Η διαπίστωση αυτή αποτυπώνεται σε αναρτήσεις όπως τα Τείχη των Βλαχερνών ενώ επιτέλους υπήρξαν και σημεία φωτογραφικής προόδου. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκα φωτογραφίζοντας τους μουσουλμάνους του Εγιούπ ενώ ως τώρα θεωρούσα αδυναμία μου την φωτογράφιση ανθρώπων και προσώπων.
Όμως η πιο μεγάλη χαρά προήλθε από την επικοινωνία και την περαιτέρω γνωριμία μαζί σας. Με σχεδόν καθημερινή προσθήκη νέων αναγνωστών και την συμμετοχή τους στην παρέα μας δίχως όμως να αμελούμε τους παλαιότερους αλλά και δίχως να λησμονούμε όσους δεν μοιράζονται τις σκέψεις τους μαζί μας. Ίσως στον μέλλον μας ξαναδώσουν χαρά μέσα από την παρουσία τους.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε όλους σας για την όμορφη συντροφιά των τεσσάρων ετών. Η 5η χρονιά ξεκινά και νομίζω πως θα είναι να είναι η πιο ώριμη, ποιοτική, παραγωγική και ιδιαίτερη από τις προηγούμενες.
Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου.

Θοδωρής


42 σχόλια:

  1. ΝΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε.
      Το ταξίδι των Χαμπεριών συνεχίζεται.
      Να είσαι καλά και πολλούς χαιρετισμούς

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ . ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΜΠΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΥΕΙΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!!
    ΧΡΗΣΤΟΣ
    ΒΕΡΟΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Χρήστο.
      Υγεία πάνω από όλα και μετά διάθεση για περπάτημα και περιπλάνηση. Από εκεί και έπειτα η Πόλη φροντίζει να φανερώνει μόνη της τις ιδιαιτερότητές της και τις ομορφιές της.
      Χαιρετισμούς στην Βέροια

      Διαγραφή
  3. ΘΟΔΩΡΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
    ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Χάρη μου και ευχαριστώ. Θεωρώ πως τούτη η χρονιά θα πάει πολύ καλά. Ανασυγκρότησα λίγο τις δυνάμεις μου το διάστημα των τελευταίων εβδομάδων, έκανα ορισμένες σκέψεις για το μέλλον και η συνέχεια περιλαμβάνει το ίδιο ύφος, ήθος και μεράκι.
      Πολλούς χαιρετισμούς

      Διαγραφή
  4. Μας συγκινούν οι αναρτήσεις σου Θοδωρη,μας δίνουν εικόνες μιας Πόλης ,που δεν ξέρουμε και αναζητούμε πολλές απο τις στιγμές που μας χαρίζεις,οποτε ειμαστε σαυτον τον ευλογημένο τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαρία μου.
      Αν και τα ΧΑΜΠΕΡΙΑ δεν έχουν χαρακτήρα ταξιδιωτικού οδηγού που απλά δίνει χρήσιμες πληροφορίες, παρ'όλα αυτά χαίρομαι που δίνει το έναυσμα για περισσότερο ψάξιμο, κατανόηση και βιώματα από τα συνηθισμένα. Καλή συνέχεια λοιπόν και θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναεπικοινωνήσουμε σύντομα.
      Καλό απόγευμα

      Διαγραφή
  5. Κώστας Δημητριάδης11 Ιανουαρίου, 2015 10:04

    Καλέ μας φίλε,
    Οι αναρτήσεις σου είναι πάντα ευπρόσδεκτες και χαίρομαι να τις διαβάζω μέσω των emails που μας στέλνεις. Να σ' έχει ο Θεός καλά και να προσέχεις.
    Καλή Χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κώστα μου. Και εγώ χαίρομαι να σε διαβάζω και να επικοινωνώ μαζί σου. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό να είσαι και εσύ καλά.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  6. Κι εμείς σε ευχαριστούμε για την όμορφη κι εμπεριστατωμένη ενημέρωση επιμόρφωση που μας δίνεις
    Δημήτρης Αναστασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δημήτρη μου. Σε ευχαριστώ πολύ.
      Ακόμα έχω φρέσκες τις αναμνήσεις στον νού μου από τις πολύωρες περιπλανήσεις.
      Χαιρετισμούς και στην Αναστασία.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  7. Θοδωρή με κάθε ανάρτηση σου μπαίνεις στα σπίτια μας με μεγάλη χαρά και πραγματικά είσαι αξιοθαύμαστος για την προσπάθεια σου μέσα από τα Χαμπέρια. Εύχομαι τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ να είναι πράγματι πολλά και καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δημήτρη μου.
      Με τον ίδιο τρόπο πλουτίζετε και εσείς την δική μου ζωή και καθημερινότητα.
      Ελπίζω να σε δώ σύντομα και πάλι στην Πόλη.
      Πολλούς εγκάρδιους χαιρετισμούς στην οικογένειά σου.

      Διαγραφή
  8. ΕΜΕΙΣ σ ευχαριστουμε Θοδωρη.Για την χαρα που μας δινεις,τη γνωση και την επαφη με την Πολη της καρδιας.Σου ευχομαι ολα τα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μανουέλα.
      Και εγώ ευχαριστώ αφού ο ρόλος σας για την συνέχεια είναι καθοριστικός. Κάθε φορά που παρατηρώ καινούριους αναγνώστες να προστίθενται αλλά και με την παρουσία των παλαιοτέρων, τα ΧΑΜΠΕΡΙΑ παίρνουν ώθηση για την συνέχεια.
      Θυμάμαι τους πρώτους μήνες του 2011..εγώ τα έγραφα και εγώ τα διάβαζα...αν είχε παραμείνει έτσι τότε ίσως δεν θα συνέχιζα τις εβδομαδιαίες αναρτήσεις ως το 2015.
      Καλό απόγευμα και σου εύχομαι και εγώ ότι καλύτερο

      Διαγραφή
  9. ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ11 Ιανουαρίου, 2015 11:13

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΟΔΩΡΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
    ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Θοδωρή μου.
      Ας ελπίσουμε πως το 2015 θα ξαναέχουμε την χαρά την επικοινωνίας μέσα από μια νέα συνάντηση. Και φυσικά και γιατί όχι και στην Πόλη.
      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  10. Εύχομαι ο φάρος που έχτισες να συνεχίσει να φέγγει για πολλά πολλά χρόνια μέσα σε σκοτάδια και
    καταχνιές. Ολα αυτά τα μικρά ή μεγάλα φώτα τα χρειαζόμαστε οι Ελληνες όσο ποτέ άλλοτε.
    Πολλά ευχαριστώ, Θοδωρή
    Στέφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Στέφη μου.
      Στο διαδίκτυο οτι "γράφει δεν ξεγράφει" και έτσι ασχέτως με το χρονικό διάστημα που θα συνεχίσω, τα ΧΑΜΠΕΡΙΑ θα παραμείνουν αναλείωτα και στο μέλλον.
      Πολλά ευχαριστώ και χαιρετισμούς και από εμένα

      Διαγραφή
  11. Θοδωρή Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία
    Εύχομαι όταν κατέβεις στην Ελλάδα να βρεθούμε και να περάσουμε λίγη ώρα με άρωμα Πόλης
    Σταύρος - Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις πολλές καλησπέρες μου και στους δύο σας.
      Θέλω να σας ευχαριστήσω και για την συντροφιά στην ημερήσια κοινή μας περιπλάνηση. Την απόλαυσα διπλά.
      Θα χαρώ να τα πούμε και στην Ελλάδα με την πρώτη ευκαιρία.
      Πολλούς χαιρετισμούς

      Διαγραφή
  12. ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ.
    ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΟΥΒΑΝΟΓΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άγγελε ευχαριστώ για τις ευχές. Συνεχεια και φέτος με υγεία και έμπνευση.
      Τους χαιρετισμούς και να είσαι καλά για την επικοινωνία.

      Διαγραφή
  13. Χρόνια Πολλά φίλε μου. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το 2015.Μακάρι να συνεχίσεις το blog με το ίδιο κέφι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές που σκέφτομαι πως κάποια στιγμή θα δημοσιευτεί η τελευταία ανάρτηση ή λίγες φορές ένοιωσα κουρασμένος από την καθημερινή πολύωρη ενασχόληση. Και πάνω που όλα αυτά κάπως με περιτριγυρίζουν, να που το κέφι, ο αυθορμητισμός και το μεράκι σβήνουν κάθετι αρνητικό.
      Επομένως δίχως κανέναν δισταγμό συνεχίζουμε και φέτος, όπως την πρώτη μέρα.
      Χαιρετισμούς
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  14. Μαζί σου περπατάμε,μαζί σου ονειρευόμαστε,μαζί σου νοσταλγούμε,μαζί σου "κλέβουμε εικόνες",μαζί σου μαθαίνουμε.Μέσα από το δικό σου μεράκι ξεπροβάλλουμε κι εμείς.Μαζί με εσένα αγαπήσαμε και γνωρίσαμε την Πόλη.Πολλά και ειλικρινέστατα συγχαρητήρια.Να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις να μας ταξιδεύεις στα στενά και στις ιστορίες της.Καλή χρονιά σε εσένα και όλους όσους αγαπάς..................Σταμάτης Λουπείδης-Κιλκίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Σταμάτη μου.
      Και εγώ θα μπορούσα να γράψω ακριβώς όλα όσα εσύ έγραψες. Έτσι ξεκίνησα και εγώ να γνωρίζω την Πόλη. Από την πλήρη άγνοια για αυτήν, βήμα- βήμα, σοκάκι- σοκάκι.
      Και έτσι ακόμα συνεχίζω.Καθημερινή πρόοδος και κάθε μέρα λίγο πιο ψηλά τον πήχη.
      Πολλά ευχαριστώ και τους χαιρετισμούς μου στο Κιλκίς

      Διαγραφή
  15. Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά, χρονιά δημιουργική.
    Τα χαμπέρια από την Πόλη είναι ατέλειωτα και κάθε φορά καλύτερα.
    Χρήστοσ Τζίκας
    Άνω Πόλη - Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι να το διαβάζω Χρήστο μου. Δίνεις ώθηση για την συνέχεια.
      Φιλιά στην Άνω Πόλη

      Διαγραφή
  16. Διονυσία Πάλμου12 Ιανουαρίου, 2015 08:23

    Χρόνια πολλά Θοδωρή! Σ' ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για το όμορφο και γεμάτο συγκινήσεις ταξίδι που κάθε φορά μας προσφέρεις. Μέσα από την εμπνευσμένη δουλειά σου βλέπουμε την Πόλη με τα μάτια σου... και βλέπουμε αυτά που αληθινά αξίζει να δούμε. Καλή και δημιουργική χρονιά, καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Διονυσία μου. Και εγώ σας ευχαριστώ ως καλούς συνταξιδιώτες.
      Οι εμπνευσμένες ματιές θα συνεχιστούν και ευτυχώς διαρκώς οξύνονται.
      Καλό βράδυ και θα τα πούμε πάλι σύντομα

      Διαγραφή
  17. Χρόνια Πολλά, Καλή & Ευλογημένη Χρονιά! Εύχομαι να σε κρατάν τα πόδια σου και να μας ξεναγείς, γιατί εσύ το ξέρεις καλύτερα από όλους πως η Πόλη θέλει πολύ περπάτημα!!

    Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ Θοδωρή που μας ταξιδεύεις στην αγαπημένη Πόλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεία σου Γιώργο και καλησπέρες στην Θεσσαλονίκη.
      Τα πόδια κρατούν, υγεία υπάρχει άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.
      Χαίρομαι που δεν είμαι μόνον εγώ που συνέχεια λέω πως η Πόλη χρειάζεται περπάτημα.
      Καλό απόγευμα και νεα ταξίδια προσεχώς

      Διαγραφή
  18. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Κ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Μ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ,ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
    ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΩΝ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΛΑΦΥΡΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ.ΝΙΩΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΦΙΓΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΡΠΑΣΕΙ Η ΕΝΘΡΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓ ΣΟΦΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο Μ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!! ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία καλησπέρα.
      Χαίρομαι να διαβάζω πως οι αναρτήσεις διαθέτουν ζωντάνια και αμεσότητα. Αυτό εξάλλου ήταν και είναι στόχος από την πρώτη κιόλας ανάρτηση.
      Τις καλησπέρες στην Πάτρα
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  19. Αχ Θοδωρή τι μας έχει κάνει αυτό το μικρό, το τετράχρονο!!!
    Όχι μόνο στα σπίτια μας έχει μπει αλλά και στις καρδιές μας και το μυαλό μας έχει πάρει.

    Το πρωτογνώρισα, τυχαία όπως πολλοί αναγνώστες, λίγο πριν κλείσει τα δυο του χρόνια και τα χαρίσματά του, καθώς και η δυναμική του, με παρέσυραν (το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα άλλωστε). Χαρίσματα που συνεχίζουν να ξετυλίγονται και να μας μαγεύουν, με κάθε νέο σεργιάνι, με κάθε νέα περιγραφή, με κάθε νέα, υπέροχη φωτογραφία.

    Θοδωρή μου να είσαι πολύ περήφανος για το "μωρό" σου και να το χαίρεσαι, μαζί με όλους εμάς βέβαια, για πολλά πολλά ακόμα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελένη μου.
      Πολύ επιτυχημένος ο χαρακτηρισμός "τετράχρονο". Προσέφερε πάρα πολλά χαμόγελα.
      Ευτυχώς προσφέρει χαρές και χαμόγελα και σε σένα και έτσι θα συνεχίσει και φέτος.

      Πολύ ευχάριστο να παρατηρώ από πόσα πολλά και διαφορετικά μέρη συμμετέχει η παρέα μας, για αυτό στέλνω πολλά χαιρετίσματα και στην παρέα του Πόρου.

      Αυτά τα λίγα για τώρα. Νομίζω είναι προτιμότερο να ξεκινήσω την συγγραφή της επόμενης ανάρτησης.

      Φιλιά
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  20. Καλή Χρονιά κ. Θόδωρε και δημιουργική και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στα "ΧΑΜΠΕΡΙΑ" που μας κρατάνε συντροφιά με τις ομορφιές της "άγνωστης" Πόλης.
    Να είστε γερός για να έχουμε τα ΧΑΜΠΕΡΙΑ για άλλα, όχι 4, αλλά 24 χρόνια.
    ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ και Καλή Χρονιά.
    Πελαγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα και από μένα,

    Χρόνια πολλά στα χαμπερια που μας ταξιδεύουν όλους εμάς που δεν μπορούμε να ερχόμαστε όσο συχνά θέλουμε!!

    Αγάθη από Περιστέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είμαστε μια τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα στο όμορφο Γαλάτσι των Αθηνών. Εδώ κι ένα μήνα και λίγο παραπάνω διαβάζουμε συνεχώς τις αναρτήσεις σας και πραγματικά μας ταξιδεύετε σε άλλα μονοπάτια. Τα συναισθήματα σε συνδυασμό με τα αρώματα της ΠΟΛΗΣ μας πηγαίνουν πίσω στο Βυζάντιο της καρδιάς μας, της πίστης μας και των ονείρων μας. Πραγματικά όπως λέμε κι εμείς οι Κεφαλλονίτες μας Κουρλάνατε (τρελάνατε) με την καλή έννοια από την Μέθη της ΠΟΛΗΣ! Τέλος ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τους Κωνσταντινοπολήτες!
    Με εκτίμηση,
    Πλούταρχος Πάστρας
    Αρχισυντάκτης "Ελεύθερης Άποψης ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Πλούταρχε και ευχαριστώ για την επικοινωνία και τα καλά λόγια.
      Χάρηκα από το μήνυμά σας και εύχομαι να τα ξαναπούμε.
      Πολίτικους χαιρετισμούς
      Θοδωρής

      Διαγραφή