Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Για ψαρομεζέδες στην Χαλκηδόνα

Θυμάμαι πολύ καλά πριν μερικά χρόνια να προσδιορίζω τον εαυτό μου ως παιδί του Μπέιογλου, αφού κάτι το πρώτο μου ταπεινό σπιτικό, κάτι η συναρπαστική ζωή του Taksım και η αρχική άγνοια μου για την Πόλη με κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και της νύχτας στο Πέρα. Kατά την γνώμη μου, το Σταυροδρόμι άλλαξε αρκετά τα τελευταία χρόνια (διαβασε εδώ και εδώ) και από ένα πολύχρωμο, γεμάτο ζωντάνια και ιδιαιτερότητα μέρος μετατρέπεται αργά μα σταθερά σε απρόσωπη εμπορική λεωφόρο με πρώτο κριτήριο το χρήμα και την έμφαση στην επιφανειακή επίδειξη. 
Το στενάκι του küçük Beyoğlu έχασε την ατμόσφαιρά του, τα σοκάκια του aşmalımescit έπαψαν να μαγεύουν μετά τις γνωστές απαγορεύσεις και οι εστιάτορες του Nevizade δείχνουν να έχουν χάσει τον έλεγχο με τις τιμές που απαιτούν στα μαγαζιά τους.
Εδώ και κάμποσο καιρό θεωρώ πλέον τον εαυτό μου παιδί της Χαλκηδόνας και βιώνω οτι το ιστορικό της κέντρο έχει παραμείνει περισσότερο ντόμπρο ως προς τον χαρακτήρα, την ατμόσφαιρα και τους ανθρώπους του. Εκεί έχω ήδη αγαπήσει συγκεκριμένα σοκάκια, στέκια, διαδρομές και μαγαζιά. Όταν λοιπόν έρθει στην επιφάνεια η επιθυμία για μεζέδες και ρακί, πλησιάζω στην ψαραγορά της Χαλκηδόνας και προσπερνώντας τους ιχθυοπώληδες που διαλαλούν τα θαλασσινά τους καλούδια φτάνω στο kadı nimet balıkçılık, το πιο συχνό μου στέκι για μεζέδες.
Τα μεζεδοπωλεία της Χαλκηδόνας δίνουν έμφαση στις θαλασσινές λιχουδιές, γι'αυτό και η κατάλληλη διακόσμηση
Απεικονίσεις τοιχογραφιών της Θήρας συμβολίζουν γνώση και ποιότητα για το αντικείμενο και καταδεικνύουν οτι είμαι στο σωστό μέρος 
Προτού καν καθήσω στο τραπέζι, κάνω μια πρώτη "επιθεώρηση" στα μικρά πιάτα που βρίσκονται στην βιτρίνα. Αρκετά συχνά παρουσιάζονται νέες απολαύσεις που σίγουρα δεν πρέπει να προσπεράσω και που θα συνοδεύσουν τις αγαπημένες μου επιλογές.
Δεκάδες πιάτα με πολλές εναλλαγές περιμένουν να με συνοδεύσουν σε ένα ακόμη ραντεβού απόλαυσης
Κλασσική ερώτηση προς κάθε σερβιτόρο που θα με πλησιάσει για παραγγελία είναι αν έχει deniz börülcesi. Την καταφατική του απάντηση συνοδεύει το χαμόγελό μου και έτσι ξεκινά πάντα ένας μεγάλος κύκλος επισκέψεων των μεζέδων στο τραπέζι μου.
Deniz börülcesi, ο θαλασσινός μεζές που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι μου
Μικρά λοφάκια από μύδια-ντολμάδες περιμένουν να...
...φτάσουν στο τραπέζι μου
Τα midye dolma εξακολουθούν να με γοητεύουν όπως την πρώτη φορά που τα δοκίμασα. Η ειδική ποικιλία ρυζιού που χρησιμοποιείται στους ντολμάδες, τα μπαχαρικά όπως κανέλα, μαύρο πιπέρι και τριμμένο μπαχάρι, σμίγουν ενίοτε με μαύρες σταφίδες και κουκουνάρια και όλα μαζί εναρμονίζονται με την γλύκα του μυδιού και την φρεσκάδα του λεμονιού που συνοδεύει τα πιάτα.
Βέβαια από το τραπέζι μου δεν λείπουν και οι μή θαλασσινές λιχουδιές όπως μελιτζανοσαλάτα, που στην Πόλη την συναντά κανείς σε 3-4 παραλλαγές. Παραγγέλνω ανάλογα με την διάθεση μα εκείνο που παραμένει ίδιο είναι η χαρακτηριστική γεύση και άρωμα αφού οι μελιτζάνες ψήνονται ανάμεσα σε αναμμένα καρβουνα.
Μία από τις κάμποσες παραλλαγές τις μελιτζανοσαλάτας. Η συγκεκριμένη με σαφώς λιγότερες θερμίδες λόγω της απλοικότερης παρασκευής της
Έναν υπέροχο μεζέ αποτελούν οι λεπτοκομμένες λωρίδες από λαβράκι, μαριναρισμένες με μουστάρδα και παραδίπλα συντροφιά ένας συνδυασμός τυριού με καρύδια και πικάντικες αποχρώσεις.
Levrek salatasi και μια μερίδα δεν είναι ποτέ αρκετή
Η απέραντη χώρα της Τουρκίας διαθέτει ποικιλίες τυριών που αξίζουν να δοκιμαστούν
Φυσικά κανένας μεζές δεν αξίζει αν στο τραπέζι δεν παρευρίσκεται εκλεκτή παρέα. Εκτός από τους φίλους στην Πόλη, έχω αρκετές φορές την χαρά της συντροφιάς με σπουδαίους φίλους από την Ελλάδα. Ο ντολμάς με ψάρι αποτελεί όχι μόνο δικό μου αγαπημένο πιάτο αλλά και δικό τους. Το μόνο που απαιτείται εκτός από γνώση και εμπειρία είναι θάρρος στην ανάμειξη προιόντων και γευστικών αποχρώσεων.
Balık dolması, μια πραγματική απόλαυση που κάνει αρκετούς φίλους να παραμιλούν
Περνώντας σε ζεστούς μεζέδες οι karıdes güveç μπορεί να μην έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τυρί αλλά τουλάχιστον το βούτηρο και το μπούκοβο δίνουν την δική τους γευστική και αρωματική νότα και το σύνθημα για να ακολουθήσουν και άλλα πιάτα.
Γαρίδες γιουβέτσι και το πέρασμα στους ζεστούς μεζέδες μόλις άρχισε
Όταν καταφθάνουν οι ψαροκεφτέδες, οι πτήσεις των πηρουνιών πάνω από τα υπόλοιπα πιάτα γίνονται ευκολότερες και φαίνεται ξεκάθαρα το πλεονέκτημα όταν τα εστιατόρια διαθέτουν τις δικές τους ψαραγορές.
Ψαροκεφτέδες, ζουμεροί και αφράτοι για εύκολες κινήσεις του πηρουνιού μα συνάμα άκρως απολαυστικοί
Και σαν το δεύτερο μπουκάλι Yeni ή Tekirdağ rakı έρθει στο τραπέζι, τότε σημαίνει πως έφτασε η ώρα για προχωρημένες καταστάσεις και απαιτείται η συνοδεία καταλλήλων μεζέδων, όπως για παράδειγμα το κοκορέτσι ψαριού!
Το Balık Kokoreç με τα πολλά μπαχαρικά και την αρκετά πικάντικη γεύση του δίνει την χαριστική βολή έπειτα από ένα μακρύ πέρασμα πιάτων στο τραπέζι μου. Εκτός από τον άγνωστο αριθμό ψιλοκομμένων ψαριών, οστρακοειδών και μαλάκιων...ντομάτες, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, σκόρδο, ρίγανη, κύμινο, τριμμένο μπαχάρι, βασιλικός, δυόσμος, βούτηρο και pul kırmızı biber είναι μερικά από τα κυριότερα συστατικά του θαλασσινού κοκορετσιού.
Για όσους ξέρουν:...Balık Kokoreç. Ο υπέροχος ρακομεζές, Μέχρι και ο φωτογραφικός φακός "θόλωσε" στην παρουσία του
Όσο τις ημέρες περιπλανιέμαι στα μήκη και τα πλάτη της Πόλης, τόσο τις νύχτες επιστρέφω στην οικεία αγκαλιά της Χαλκηδόνας όπου οι βραδιές παραμένουν γεμάντες ζωντάνια και ιδιαίτερες στιγμές με φίλους και αγαπημένους. Και κάθε φορά που σ'αυτές προστίθενται μεζέδες με συνοδεία ήχων από τσουγκρίσματα ποτηριών και γέλια, τότε σημαίνει οτι το κέφι υπάρχει στην καθημερινότητα μας. Εξάλλου και αυτές οι μικρές μα πολύτιμες στιγμές φροντίζουν την ζωή με ψυχική ισορροπία και χαρά.

30 σχόλια:

  1. Θοδωρή λυπήσου μας.
    Από τη μια μας θεωρείς φίλους σου και από την άλλη μας βασανίζεις ανελέητα. Τι να πω δηλαδή;

    Μάλλον να πω ότι έστησες άλλη μια υπέροχη ανάρτηση, με λαχταριστή απεικόνιση, όσων μεζέδων γεύτηκες και γαργαλιστική περιγραφή. Δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω. Αλλά και γιατί να διαλέξω; Όλα θα τα δοκιμάσω, όταν με το καλό έρθω.

    Αναμένω και των υπολοίπων φίλων τα σχόλια, για να δω τι απήχηση είχε η ανάρτηση και σε αυτούς. Ενδιαφέρον θα έχει νομίζω.

    Καλό απόγευμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ μπράβο Ελένη μου, καλά το είπες...δεν χρειάζονται επιλεκτικές επιλογές. Τα δοκιμάζεις όλα και ησυχάζεις!

      Μην νομίζεις οτι κατά την διάρκεια της συγγραφής και εγώ δεν αναγκάστηκα να διακόψω κάμποσες φορές αφού έκανα το λάθος να ξεκινήσω το γράψιμο με άδειο στομάχι. Πάλι καλά που δεν το έριξα και στο ρακί.

      Καλό βράδυ στον Πόρο και θα τα πούμε σύντομα

      Διαγραφή
  2. Πιάσε γρήγορα 4 τσίπουρα από το Βόλο για το παλληκάρι από τη Χαλκηδόνα με τους ωραίους μεζέδες.....για αρχή!
    Θανάσης Βόλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Θανάση μου και ευχαριστώ για τα τσίπουρα.
      Πάντως για τα τσιπουράδικα του Βόλου μάλλον οφείλω να κάνω μια "εκτός έδρας" απόδραση. Θα το "περιτυλίξω" και με μια καλή δικαιολογία για τα ΧΑΜΠΕΡΙΑ και θα είμαστε καλυμμένοι.

      Πολλούς χαιρετισμούς και να περνάς καλά.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    2. Αμαν μπρε τζιγιεριμ!! που θα ελεγε και η νενεκα μου...τί θαυμα και χαρμα οφθαλμων ηταν αυτο;;!! μας λύγωσες!!! Λες και ειμαι τωρα εκει και τα εχω ολα αυτα τα καλουδια εμπρός μου!!
      Να σαι πάντα γερός και να μας ταξιδευεις Θοδωρή στην αγκαλια της πόλης μας...
      Βικτωρία .

      Διαγραφή
    3. Να είσαι καλά Βικτωρία μου και σε ευχαριστώ για τα δικά σου καλούδια σχόλιά σου.
      Θα χαρώ να σε ξαναδιαβάσω.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Κορυφαίοι μεζέδες όλοι, αλλά εκείνο το Balık dolması στη γωνιακή ταβέρνα με το ιχθυοπωλείο στην είσοδο .... από μόνο του λόγος για να γυρίσεις στη Χαλκηδόνα! Και εκείνος ο αξέχαστος...... χαλβάς!
    Αχ Θοδωρή τι μας κάνεις!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Δημήτρη μου και πολλές καλησπέρες στην Αλεξανδρούπολη.
      Γράφοντας την ανάρτηση και φτάνοντας στο balık dolması, ο νούς μου πήγε κατευθείαν σε εσάς και σε εκείνο το υπέροχο βραδύ. Όσο για τον φίλο μας από τα Χανιά...εκείνος μάλλον ακόμα θα παραμιλά, χεχε.
      Όντως πολύ δυνατός και ο χαλβάς.

      Αξέχαστη και η παρέα σας και εύχομαι σύντομα να σας ξανασυναντήσω για έναν ακόμα γύρο γευσηγνωσίας.

      Πολλούς χαιρετισμούς στην οικογένειά σου και στα παιδιά απ'τα Χανιά.
      Φιλιά
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  4. Θοδωρη καλημερα εχω αρκετο καιρο να σχολιασω τις εξαιρετικες παντα αναρτησεις σου τις διαβαζω ολες σημερα ομως επειδη βλεπω αναρτηση με φοβερους μεζεδες απο την συνοικια που περασα τα παιδικα εφηβικα μου χρονια απο το carsi θελω να σε συγχαρω για αλλη μια φορα για την ωραια σου αναρτηση φυσικα τωρα μας ανοιξες την ωρεξη με τα θαλασσινα και με βλεπω μετα την ψηφο να πηγαινουμε ΝΕΑ ΚΙΟ η ΒΡΑΧΑΤΙ.ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΜΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μιχάλη μου.
      Χαίρομαι που η ανάρτηση σου έφερε αναμνήσεις από τα παιδικά και εφηβικά σου χρόνια στην επιφάνεια γιατί εκός από αυτές βγαίνει και "κάτι παιδικό" στο προσκήνιο από τα βάθη της καρδιάς.
      Άντε καλή ψήφο (που μάλλον ήδη την "έριξες") και μετά καλό φαγοπότι.
      Τα ξαναλέμε σύντομα

      Διαγραφή
  5. Αμάν βρε Θοδωρή , μου πέφτουν τα σάλια από το στόμα ........................
    Αχ, πότε θα αξιωθώ να ξαναεπισκεφθώ την Πόλη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Χαιρετίσματα από Λάρισα.
    Φανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Φανή.
      Μην αγχώνεσαι...η Πόλη δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναέρθεις.
      Ετοίμαζε λίστα με όλα αυτά που θέλεις να δεις και να κάνεις.
      Φιλια και καλό απόγευμα

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Στέλιο μου απλά χώσου στην ψαραγορά και θα δεις την ταμπέλα του μαγαζιού

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα, Θοδωρή!
    Τι γίνεται; Μια στο καρφί και μια στο πέταλο μας έχεις με τις αναρτήσεις σου! Τι μια στρώνουμε τον γιακά του πουκαμίσου μας για να το παίξουμε σοβαροί άνθρωποι και να μιλήσουμε για εκκλησίες - θησαυρούς, για παλιές δεξαμενές, για τις αλλοιώσεις του χρόνου που επηρεάζουν την εικόνα της Πόλης και από την άλλη ξεσφίγγουμε τη ζώνη για να πέσουμε με τα μούτρα στη νέα σου ανάρτηση και με το στόμα ανοιχτό λες και θα μπορέσουμε να γευτούμε από τα τόσο δελεαστικά φαγητά που μας φωτογράφισες και μας περιέγραψες.
    Tövbe, tövbe!
    Περιττό να πω ότι θυμήθηκα το υπέροχο μετά ρακής γεύμα μας στη Χαλκηδόνα, όπως σ' αρέσει να τη λες, όπου απόλαυσα τα φυκια και το κοκορέτσι ψαριού, μέσα στις άλλες λιχουδιές!!! Πραγματικά, αξέχαστο...
    Και πριν κουράσω (και εκνευρίσω περισσότερο τη φίλη μου Ελένη), θα ήθελα να αναφερθώ και στο πρώτο σπίτι σου στην Πόλη. Και πάνω που νόμιζα ότι είχα διαβάσει ή τουλάχιστον ήξερα όλα τα θέματα των Χαμπεριών, σκόνταψα πάνω στα Ροκ κέφια, τούρκικα ντέφια... Ωραίο το σπιτάκι, το βιβλίο ανατριχιαστική σύμπτωση, αλλά για την κιθάρα δεν μας έχεις πει τίποτα...
    Ωραία τα είπαμε και πάλι, θα τα πούμε στο επόμενο, τροβαδούρε της Πόλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαράκι και έχεις δίκιο με τις εναλλαγές της θεματολογίας. Έτσι πρέπει...να υπάρχει ισορροπία και πότε να σοβαρεύουμε και πότε να χαλαρώνουμε.

      Μου φαίνεται οτι σου έχουν "ξεφύγει" αναρτήσεις. Ξεκίνα το ξεψάχνισμα.
      Πάντως απίστευτες μέρες και κυρίως νύχτες στο Κουτσούκ Μπέιογλου.

      Ούτε εσύ μου είχες πεις οτι έχεις αδυναμία στις κιθάρες και στα τροβαδουρίσματα.

      Πολλά φιλιά και θα τα πούμε σύντομα.

      Διαγραφή
  8. Θα παρεξηγηθω αν μιλησω για τους σιελογονους αδενες λυπησου μας
    Ενας λογος για επισκεψι στην Πολη για δευτερη φορα
    Να εσαι παντα καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε με το καλό και να εκατοστήσεις τις επισκέψεις.
      Να είσαι και εσύ πάντα καλά
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  9. Φίλε Θοδωρή,

    Αν και είναι 08.00 π.μ. μου άνοιξες την όρεξη.Σε ποια περιοχή της Χαλκηδώνας υπάρχουν αυτά;
    Τι είναι το Deniz börülcesi;
    Και από τιμές;
    Θα είμαι σύντομα στην Πόλη, και είναι αυτά που γράφεις, θα είναι μια καλή πρόταση για ένα αξέχαστο γεύμα.

    Χρήστος Τζίκας - Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Χρήστο. Τα περισσότερο μεζεδοπωλεία υπάρχουν στο ιστορικό κέντρο του Kadıköy και σχεδόν σε όλα υπάρχει deniz börülcesi αφού είναι βασικό πιάτο στους Πολίτικους μεζέδες.

      Στην Ελλάδα επείδη κάθε χωριό ή περιοχή χρησιμοποιεί τις δικές του τοπικές ονομασίες, ο καθένας λέει λίγο ή πολύ ότι θέλει. Εξάλλου υπάρχουν και πολλά "συγγενικά" φυτά και για αυτό το μπερδεύουν όπως π.χ. με το κρίταμο ή άλλα παρόμοια.
      Η ονομασία του είναι Salicornia europaea και για αυτό θα το βρείς και ως Σαλικόρνια. Ρίξε και μια ματιά εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=cqqFiefG6pQ
      Από τιμές...θεωρώ πως σε σύγκριση με τα στέκια της ευρωπαικής Πόλης (Nevizade, Kumkapı και τα υπόλοιπα παραλιακά) γύρω στο 30% φτηνότερα.

      Να είσαι καλά και καλή βδομάδα

      Διαγραφή
    2. Αλμύρα παιδάκι μου... σου είπα πως το ζητάς σαν αλμύρα. Δεν έχει πολλά χρόνια που κυκλοφορεί και στην λαϊκή και τις περισσότερες φορές είναι μάλλον ακριβό

      Διαγραφή
    3. Λέω να βάλουμε ένα στοίχημα και να αρχίσετε να φωνάζετε "αλμύρα-αλμύρα" στους μανάβηδες της γειτονιάς σας να δούμε τι θα γίνει. :-)
      Εγώ μιας και εκτός Ελλάδος θα παραμείνω στην τουρκική ονομασία αλλά και στην γαλλόφωνη ως passe pierre από τα χρόνια στην σχολή.
      Πολλά φιλιά Γιάννα μου και χαίρομαι που σε διάβασα και δημόσια

      Διαγραφή
  10. Ολα τα λεφτά είσαι Θοδωρή μου ! Με ξεσήκωσες κι έτρεχα στον Πειραιά για ψαρομεζέδες χθες βράδυ.
    Και αποτελέσματα εκλογών και όλα τάβαλα σε δεύτερη μοίρα. Δεν το μετάνιωσα ... οι μικρές απολαύσεις της ζωής είναι αυτές που μας κρατούν ζωντανούς , δυνατούς και χαρούμενους. Την Χαλκηδόνα δεν θα την χάσω στο επόμενο ταξίδι μου. Κι αν βρεθεί "μαγαζί" με ωραίο σαντούρι σαν κι αυτό που ντύνει τα θεματά σου, θάναι ο Παράδεισος !
    Φιλιά ,
    Στέφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Στεφανία μου και έχεις απόλυτο δίκιο για τις μικρές απολαύσεις της ζωής.
      Άντε, την επόμενη φορά Χαλκηδόνα και θα φροντίσουμε να βρούμε και σαντούρι.
      Καλό βράδυ και σε 'σένα και να είσαι πάντα καλά.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  11. Παντως ειναι πιο ανθρωπινη και με πιο χαλαρη η ζωη στην ασιατικη πλευρα.Απο το φαγητο απο την κινηση και γενικα βλεπεις τους ανθρωπους να ζουνε πιο φυσιολογικα.Οταν θα ξαναρθω θα επιδιωξω με την παρεα μου περισσοτερο ωρα να περασουμε στην απεναντι μερια.Στο Μποσταντζι δεν εχω παει(ντροπη μου)και πολυ θα το ηθελα.Ευχαριστω και παλι για οσα μας μαθαινεις ξανα και ξανα για την αγαπημενη μας ΠΟΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Στέλιο μου. Σου εύχομαι όμορφους περιπάτους και περιπλανήσεις και στην ασιατική πλευρά της Πόλης. Αν φτάσεις και ως το Μποστάντζι...τότε σημαίνει οτι έχεις δεί πολλά προηγουμένως.
      Να είσαι καλά και τα ξαναλέμε σύντομα.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  12. συγχαρητηρια!Η ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ,ΛΥΠΗΤΕΡΗ.ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΓΕΙΑ.ΑΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΠΟΛΗ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!Ο ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΑΤ ΕΠΙΛΟΓΗ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΑΔΕΡΦΕ!Η ΛΕΞΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΔΕΝ ΞΕΣΤΟΜΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΑΓΟΥΣ..ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ ΟΛΑ ΕΚΕΙ

      Διαγραφή
  13. Aγαπητέ Θοδωρή,
    Μεσημεριάτικο που θάλεγε και η γιαγι'α μου μας ξελίγωσες΄ . Εμένα με ξελίγωσες διπλά, γιατί είμαι Μοδιανή-Kadikoylu....και πραγματικά σε ζηλεύω Πραγματικά νομίζω ότι η Χαλκηδόνα έχει κρατήσε πολλά από τα παλιά της καλά...Εφαγες και Creme bruiller (!) στό Baylan?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Φανούλα μου και συγγνώμη για το ξελίγωμα αφού ήταν και διπλό λόγω της καταγωγής σου.
      Συμφωνούμε για την εικόνα της Χαλκηδόνας.
      Γλύκισμα δεν είχε τούτη την φορά, μετά από τέτοιο φαγοπότι δεν κατέβαινε τίποτα.
      Την επόμενη φορά όμως ίσως αφήσω λίγο χώρο για γλυκίσματα.
      Να είσαι καλά και θα χαρώ να σε ξαναδιαβάσω
      Θοδωρής

      Διαγραφή