Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; συναντά τους φίλους του

Είμαι της άποψης ότι αν κάποιος επιθυμεί κάτι πάρα πολύ, τότε αυτό αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Είχα την επιθυμία εδώ και αρκετό καιρό να γνωρίσω από κοντά αναγνώστες και φίλους ώστε να τους ευχαριστήσω για την αγάπη και την υποστήριξη ώσπου τελικά η ευχή έγινε πράξη. Αρχικά είχα σκεφτεί να γίνει μόνο μία συνάντηση μα έπειτα από προτροπές "περιόδευσα" σε συνολικά 3 πόλεις.
Η αρχή έγινε στην πρωτεύουσα, κάτω απο την σκιά της Ακρόπολης και λίγο πριν την συνάντηση βρήκα την ευκαρία να περιπλανηθώ στα αθηναικά σοκάκια. Πολλά εκκλησάκια, στενοί γραφικοί δρόμοι με παλιά σπίτια και τον Ιερό Βράχο να μαγνητίζει την ματιά και να με κυριεύει με συναισθήματα δέους και αγαλίασης. Ένα από τα σπουδαιότερα και πιο ιδιαίτερα σημεία του πλανήτη που δυστυχώς δεν εκτιμούμε όσο θα έπρεπε.
Αθηναική εικόνα με τον Ιερό Βράχο, εκκλησάκια και κεραμοσκεπές
Λίγο πριν την συνάντηση, περπατώντας στα δρομάκια της πόλης και μαγεμένος από την ομορφιά της
Η συνάντηση έγινε στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Αθηνών και με τον τελευταίο Αυτοκράτορα να μας παρακολουθεί.
Υπό το βλέμμα του Αυτοκράτορα
Μετά την αρχική γνωριμία και μερικές φωτογραφίες αποφασίσαμε να καθήσουμε κάπου κοντά για καλύτερη επικοινωνία και για να κουβεντιάσουμε γύρω από την κοινή μας αγάπη, την Πόλη.
Η παρέα της Αθήνας
Η Τριαντάφυλλη σε φωτογραφική έξαρση
Συχνά-πυκνά κάποιος έπερνε τον λόγο για να μοιραστεί με τους υπόλοιπους γνώμες και σκέψεις και είναι πολύ σημαντικό που διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικούς χαρακτήρες και επιρροές κατάφεραν να έρθουν πιο κοντά. Εξάλλου αυτός ήταν και ένας από τους σκοπους μου, η ταυτόχρονη γνωριμία και των φίλων μεταξύ τους.
Αποσπώντας το βλέμμα της Βασιλικής για φωτογράφιση
Τούτο το πρωινό εκτός από την χαρά της γνωριμίας και της επικοινωνίας είχα την επιπλέον δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης και φωτογράφισης της γυναικίας συνεργασίας στο πάντα κρίσιμο ζήτημα του παρκαρίσματος.
Γυναίκες μόνες....παρκάρουν
Λίγες ώρες ξεκούρασης και με το χάραγμα της επόμενης μέρας ήμουν ήδη στον αέρα με προορισμό την όμορφη και λατρεμένη μου Ξάνθη. Γραφική μα συνάμα μοντέρνα, με επαρχιακή ησυχία που συναντά νιάτα και ζωντάνια και με δυο πολιτισμικά στοιχεία που όμως δεν συγκρούονται μεταξύ τους.
Ξημέρωμα στο αεροδρόμιο της Καβάλας
Ο περίπατος στα γραφικά σοκάκια της Ξάνθης είναι σαν ένα ταξίδι στον χρόνο
Εικόνες της ονειρεμένης Ξάνθης
Στην Ξάνθη συνάντησα τον καλό φίλο Δημήτρη με την οικογενειά του από την Αλεξανδρούπολη, τον ακρίτα του ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, όπως μου αρέσει να τον αποκαλώ. Σπουδαίοι άνθρωποι, μια οικογένεια σωστό διαμάντι και με την συζήτηση γύρω από την Πόλη να μας συναρπάζει.
Ο ακρίτας του ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; και οι κόρες του
Το επόμενο πρωινό το ταξίδι συνεχίστηκε με προορισμό την Θεσσαλονίκη, η οποία κάθε φορά με ξετρελαίνει όλο και περισσότερο.
Στην όμορφη Θεσσαλονίκη
Η ξελογιάστρα συμπρωτεύουσα είναι γεμάτη ιδιαιτερότητες και ομορφιές
Οι περίπατοι μου στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι πάντα ατελείωτοι καθώς δεν χορταίνω να την ανακαλύπτω. Τα δεκάδες εκλλησάκια και βυζαντινά μνημεία μου θυμίζουν αρκετά την Πόλη και γενικά σε όποια μέρη κι αν βρέθηκα στην Ελλάδα, υπήρχε παντού το συνδετικό στοιχείο με την λατρεμένη Βασιλεύουσα.
Τα εκκλησάκια βρίσκονται παντού
Η αναστήλωση των μνημείων προχωρά με γοργούς ρυθμούς και ψηφίδα-ψηφίδα
Η Αγία Σοφία...Θεσσαλονίκης
Όψεις χριστιανικής Θεσσαλονίκης
Τα βράδια η πόλη γίνεται επιπλέον ελκυστική και ξελογιάστρα με τον γυναικείο πλυθησμό να κυριαρχεί στους δρόμους αφού στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια του ΠΑΟΚ οι άντρες εξαφανίζονται.
Στην συναντηση της Θεσσαλονίκης είχαμε την χαρά της συντροφιάς της Πόπης και της Μαρίας από την Λάρισα αλλά και του Νίκου από τα Γρεβενά. Ειδικά στην περίπτωση του Νίκου υπήρξε μια επιπλέον ευχάριστη έκπληξη εξαιτίας της μικρής ηλικίας του σε συνδυασμό με το υπέροχο πολυτονικό σύστημα γραφής που χρησιμοποιεί.
Το σημείο συνάντησης στην Θεσσαλονίκη
Παύλος ο καλός ο μαθητής στα δεξιά και ο Νίκος που αν και ο νεώτερος της παρέας, μας έχει ξετρελάνει με την μόρφωση και το πολυτονικό σύστημα γραφής του
Κλείνοντας τον πρώτο κύκλο των πολυπόθητων συναντήσεων η αμηχανία και αβεβαιότητα που αρχικά είχα, μετατράπηκε σε χαρά και δικαίωση για αυτό το εγχείρημα. Άνθρωποι με διαφορετικές ηλικίες, ενδιαφέροντα, προτιμήσεις και προτεραιότητες γνωρίστηκαν μεταξύ τους και που υπο φυσιολογικές συνθήκες ίσως να μην συναντιόντουσαν. Μέσα από τις συναντήσεις ξεπήδησαν φιλίες και θα χαρώ να τα ξαναπούμε και πάλι. Σας ευχαριστώ για όλα.

23 σχόλια:

  1. Ωραία η βολτίτσα στην Ελλάδα!!! Σας περιμένουμε και στην Πόλη να τα πουμε απο κοντά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι οι βόλτες στην Ελλάδα Ισμήνη μου, χεχε.
      Εμείς τα λέμε σε λίγες μέρες από κοντά!
      Καλό απόγευμα

      Διαγραφή
  2. Ἦταν πολὺ ὡραία ἡ συνάντησή μας στὴ Θεσσαλονίκη! Χάρηκα ποὺ γνώρισα ἀπὸ κοντὰ κάποιους ἀπὸ τοὺς ἀναγνῶστες/σχολιαστὲς τοῦ ἱστολογίου ἀλλὰ καὶ τὸν ἰδιοκτήτη του. Σᾶς εὐχαριστῶ ὅλους γιὰ τὸ ὄμορφο ἀπόγευμα! Ἄντε, καὶ στὴν Κωνσταντινούπολη! Εἰς τὸ ἐπανιδεῖν!

    Νῖκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Νίκο μου και να ξέρεις οτι το χάρηκα πολύ. Άντε και κάποια στιγμή μια πανελλαδική συνάντηση στην Πόλη.
      Καλό βράδυ και τα λέμε σύντομα.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  3. χάρηκα πολύ που σας γνώρισα,όλους ,αν και καινούργια στο γκρουπ!!!ελπίζω να τα ξαναπούμε στην Πόλη ,σημείο αναφοράς και της γνωριμίας μας!!!σας εύχομαι καλή εβδομάδα.(maria απο Λαρισα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χαρά ήταν όλη δικιά μου και ευχαριστώ για τον κόπο σας να ταξιδέψεται από Λάρισα με την Πόπη.
      Πολλούς χαιρετισμούς

      Διαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΘΟΔΩΡΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΟΓΩ ΑΜΠΕΛΟΤΡΥΓΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΥ ΣΟΥ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΕΛΘΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΩΡΑΙΑ.ΜΙΧΑΚΗΣ ΝΕΜΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας το έλεγες βρε Μιχάλη να πεταχτούμε και να βάλουμε ένα χεράκι. Όλο και κάποος ΧΑΜΠΕΡΙΩΤΗΣ θα βρίσκονταν για εξόρμηση στην Νεμέα.
      Δεν πειράζει πάντως, θα έχουμε την ευκαιρία για κάτι παρόμοιο και στο μέλλον. Αυτό ήταν μόνο η αρχή.
      Χαιρετισμούς, Θοδωρής

      Διαγραφή
  5. Άντε, πώς και πώς περιμέναμε τη συγκεκριμένη ανάρτηση! Αυτή τη φορά δεν θα πάρεις μόνοw σου τα κρέντιτ, βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας...
    Ελπίζω να διασκεδάσαμε τους φίλους αναγνώστες του μπλογκ, εμείς το τρίο της καταστροφής (Φαίη-οδηγός, Μαρία-συνοδηγός, Γιώτα-παρκαδόρισσα) - Θοδωρή, όταν θα τα ξαναπούμε από κοντά, θα σε σκοτώσουμε, να το ξέρεις!
    Και τώρα στα σοβαρά... Στη συνάντηση της Αθήνας περάσαμε υπέροχα, γνωρίσαμε ανθρώπους με αγάπη για την Πόλη μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας και για άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες συναντήσεις στο μέλλον! Και φυσικά μία από αυτές να γίνει και στην Πόλη!!!!
    Να είσαι καλά, Θοδωρή, και εις άλλα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι τα...."κρέντιτ" ανήκουν σε εσάς εδώ και πάρα πολύ καιρό.
      Όσο για το παρκάρισμα....αυτά δεν χάνονται φιλενάδα...και λίγες φωτογραφίες "ανέβασα" .... :-)
      Χάρηκα αφάνταστα που τα ξαναείπαμε και στην Ελλάδα και που ήσουν παρών στην συνάντηση.
      Τα λέμε σύντομα και πάλι....και σχεδίαζε και κανένα ταξιδάκι....
      Φιλιά και καλό βράδυ

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα Θόδωρε και καλή εβδομάδα
    Χαρήκαμε πάρα πολύ που σε γνωρίσαμε Θοδωρή από κοντά και γνωρίσαμε επίσης και όλη την blogoπαρέα απ τα χαμπέρια της Πόλης - τη Μαρία και την Πόπη από τη Λάρισα, το Νίκο απ'τα Γρεβενά και το Βαγγέλη από την Θεσσαλονίκη. Ελπίζουμε να τα πούμε σύντομα ξανά, να μιλήσουμε ξανά για την Πόλη και τους πολίτες, την κουλτούρα και την πολίτικη κουζίνα, τις μουσικές και τ'αρώματα της μεγάλης μας αγάπης, της Πόλης των πόλεων της καρδιάς μας . Φιλιά και καλή επιστροφή ψηλότερε όλων μας, Μαριέτα - Παύλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ χάρηκα Παύλο μου κααι άξιζε τελικά το εγχείρημα. Σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια.
      Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και το μήνυμα

      Διαγραφή
  8. Θοδωρή τιμή μας που την άδεια σου την διέθεσες για τους φίλους. Πιστεύω όμως ότι και σε εσένα το οδοιπορικό αυτό έφερε ικανοποίηση όπως και σε μας. Να είσαι καλά και όπως εύχονται και οι περισσότεροι: μια συνάντηση και στην Πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τιμή είναι δικιά μου, ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους όπως εσύ. Εκείνο το βραδάκι στην Ξάνθη ήταν πραγματικά υπέροχο.
      Θα υπάρξει και συνέχεια με το καλό στην Πόλη.
      Καλό βράδυ από εμένα.

      Διαγραφή
  9. Σνιφ σνιφ... και το πόσο ζηλεύω δεν λέγεται...
    αλλά και το πόσο χαίρομαι που σας βλέπω όλους μαζί παρέα πάλι δεν λέγεται! Καλά να ΄στε όπου και να ΄στε...
    Κι εσύ Θοδωρή, μπράβο σου! ΄Αξιος!!!
    Στο ραντεβού στην Πόλη ελπίζω να είμαι κι εγώ...
    Καλά σας βράδια
    Ε.-



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια λέγε Ελένη και βλέπω να σχεδιάζεται και συνάντηση για Έλληνες του εξωτερικού...χεχε...Κάτι τέτοια έλεγε και ο Νίκος και αμέσως έβαλα στο πρόγραμμα και τα ταξίδια στα βόρεια.
      Πολλούς χαιρετισμούς και σε ευχαριστώ για όλα τα σχόλια σου.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    2. Βόρεια βρίσκεται και το Λουξεμβούργο :)) Θοδωρή!
      Δεν έχει την άπλετη μαγεία της Πόλης και την ατέλειωτη αγάπη που της έχουμε, έχει όμως μια δική του μικρή-μικρή μαγεία! Τώρα, αν η παρέα ενδιαφέρεται και για μικρές μαγείες, γιατί όχι κι ένα ραντεβού στα σούπερ βόρεια!!!

      Με βόρειους χαιρετισμούς
      Ε.-γώ

      Διαγραφή
    3. Αφού είμαστε ταξιδιάρες ψυχές....στο Λουξεμβούργο θα κολλήσουμε; Χεχε...
      Αν βρεθώ κατά εκεί....που θα βρεθώ κάποια στιγμή....θα σε ειδοποιήσω.
      Καλό βράδυ και να περνάς καλά
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  10. Μμμμμμμμμμ ....................
    Ζηλεύω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Φανή απο Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Φανή και καλώς ήρθες στην παρέα μας. Εύχομαι να σε ξαναδιαβάσουμε στον σχολιασμό
      Καλό βράδυ, Θοδωρής

      Διαγραφή
  11. Τέλεια συνάντηση !!!
    Περιμένουμε κι άλλες Θοδωρή μου, νάσαι πάντα καλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τέλεια συνάντηση !!!
    Περιμένουμε κι άλλες Θοδωρή μου, νάσαι πάντα καλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή