Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Λίγο πριν την μάχη...

Τις τελευταίες ώρες η Πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε όλο τον πλανήτη και αφορμή είναι η πορεία διαμαρτυρίας, που έχει λάβει μορφή λαικής εξέγερσης. Αιτία δεν ήταν η αντίδραση των Πολιτών για την καταστροφή ενός πάρκου με σκοπό την δημουργία εμπορικού κέντρου. Αυτό μάλλον είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την νοοτροπία και τις δεκάδες αποφάσεις της κυβέρνησης. Η, όλο και πιο εμφανής και σε όλα τα επίπεδα, στροφή στον Ισλαμισμό, η δυσανέσχεια για την διαχείρηση του Κουρδικού ζητήματος, η κρίση της Συρίας με τις βομβιστικές επιθέσεις, τους δεκάδες νεκρούς και την συνεχή υποστήριξη στους ισλαμοφασίστες εισβολείς είναι μερικές μόνον από τις βασικές αφορμές εξέργεσης των πολιτών. Επιπλέον αυτό που εξοργίζει περισσότερο είναι η νοοτροπία: Αποφασίζουμε, διατάζουμε και εκτελούμε με κάθε μέσο και πρακτική.
Όλα αυτά τα χρόνια εδώ, κατόρθωσα να γίνω ένα με την Πόλη και δεν υπήρχε περίπτωση να μην βρεθώ στην καρδιά των γεγονότων και να αγγίξω τον παλμό της.
Τα αντανακλαστικά των Τούρκων σε διαδηλώσεις και πορείες είναι κλάσεις δυναμικότερα από τα δικά μας, καθώς παθιάζεται (ή παρασύρεται) πολύ εντονότερα. Δεν περίμενα πάντως να δω τέτοια αγανάκτηση, παλμό, αυθορμητισμό και συμμετοχή. Στο Καντικιόι βέβαια ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τίποτα και μόνον ο αποκλεισμός δρόμων, αρκετή αστυνόμευση και οι ετοιμασίες της απογευματινής συγκέντρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης προμηνύουν το τι θα ακολουθήσει.
Αποκλεισμένοι δρόμοι στο Kadıköy που μάλλον προσέλκυσαν αρκετό κόσμο για τα ψώνια του...
...μα η παρουσία της αστυνομίας έχει γίνει από τώρα έκδηλη...
...γι'αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει...
...ετοιμασία διαδήλωσης με παρουσία ότι πιο ιερού διαθέτουν οι Τούρκοι
Οι προετοιμασίες της μάχης όμως έχουν ήδη ξεκινήσει στην απέναντι πλευρά, στο Πέραν, στο αποκλεισμένο Σταυροδρόμι, τα γύρω στενά, τις στοές και τους παρακείμενους μαχαλάδες.
Η συμμετοχή του κόσμου αυξάνεται με απίστευτους ρυθμούς και παρά την παύση αρκετών συγκοινωνιακών μέσων, χιλιάδες πλήθους καταφτάνει από παντού.
Ο όγκος του πλήθους είναι εντυπωσιακός. Ολάκερη η Πόλη βγαίνει στους δρόμους...
...και σχετικά καλά προετοιμασμένη
Η αστυνομία καταδεικνύει πρωτοφανή εχθρότητα και χρήση χημικών που είναι πρωτόγνωρη για τους Τούρκους πολίτες μα επιπλέον αυξάνει την συμμετοχή και φανατισμό τους. Δεν πρόλαβα καλά-καλα να φτάσω στην λεωφόρο Ιστικλάλ και αμέσως τα χημικά άρχισαν να πέφτουν βροχή, με τους απλούς διαδηλωτές να τρέχουν για προστασία όπου μπορούν και τους μπαρμπάδες κλεισμένους στα καταστήματα και τα γύρω στενά να βρίζουν τις δυνάμεις καταστολής που χτυπάνε τα δικά τους παιδιά. Στην μέση όλων αυτών και αρκετοί τουρίστες που δεν μπορούσαν να καταλάβουν την επικινδυνότητα της στιγμής και έστεκαν απλά εκεί, νομίζοντας ότι σε 5-10 λεπτά όλα θα έχουν τελειώσει.
Χημικά να πέφτουν παντού...
...μα το πλήθος να μην πτοείται μα να φανατίζεται περισσότερο
Κάπου μέσα σε όλα αυτά βρισκόμουν κι εγώ με αρχικό σκοπό μια ανάρτηση για το ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; μα στο μεταξύ είχα βρεθεί σε κατάσταση πολεμικού ανταποκριτή με δεκάδες χημικά, πετώμενες πέτρες και κροτίδες να σκάνε παντού.

Τα χημικά ρίχνονταν παντού γύρω μας
Φαίνεται ότι οι δυνάμεις καταστολής "ζήλεψαν" τις πρακτικές των δικών μας  "Παπουτσήδων" στην πλατεία Συντάγματος και απαντούσαν με χημικά ακόμα και σε κάθε σύνθημα των διαδηλωτών. Τα πρώτα πολλά χημικά με βρήκαν κοντά στο Syriye Pasaji και μόνη διαφυγή ήταν να μπώ στην στοά. Γρήγορα αντιλήφθηκα ότι είχαμε παγιδευτεί σαν τα ποντίκια και το πρόβλημα με την αναπνοή, μας ταλαιπωρούσε όλο και περισσότερο. Ευτυχώς τότε οι άνθρωποι από τους ορόφους της στοάς μας άνοιξαν τις πόρτες τους προσφέρωντας προστασία σε κάμποσους από εμάς.
Το θράσος είναι μεγάλο αφού οι αστυνομία άρχισε να πετά χημικά ακόμα και μέσα σε στοές ή περάσματα. Εξάλλου και τα δρομάκια γύρω από το Πέρα είναι τόσο στενά που δεν αργεί να ποδοπατηθούμε μεταξύ μας.

Χημικά μεσα από πέρασμα
Δεν θέλει και πολύ για να ποδοπατηθεί ο κόσμος στα στενά δρομάκια του Πέρα
Χτες ακούστηκε οτι πετάχτηκαν χημικά ακόμα και από ελικόπτερα
Λαός αντιμέτωπος με δυνάμεις καταστολής
Σε λίγα λεπτά από τώρα αρχίζουν οι μεγάλες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Ήδη όλη η Πόλη είναι στο πόδι και όχι μόνον στο κέντρο μα σε δεκάδες άλλα σημεία της Πόλης. Από τις γύρω πόλεις  αναμένονται δίχως υπερβολή εκατοντάδες πούλμαν με διαδηλωτές. Τα αυτοκίνητα κορνάρουν παντού για συμπαράσταση. Ο κόσμος κατευθύνεται στα κεντρικά σημεία κατά χιλιάδες και δημιουργείται μια κατάσταση που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί πριν μερικά εικοσιτετράωρα
Σε θέση μάχης
Μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους Τούρκους και στους Έλληνες διαδηλωτές είναι ο φανατισμός τους και το παραλήρημα του όχλου. Οι επόμενες ώρες και ίσως μέρες θα είναι τρομερές και σίγουρα η περιπλάνηση στα Πολίτικα σοκάκια απαιτεί προσοχή. Ακόμα και αν μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει έρθει σε εκτεταμένη σωματική σύρραξη με τους διαδηλωτές...βρισκόμαστε λίγο πριν την μάχη...

28 σχόλια:

  1. η απόλυτη δικαίωση του τίτλου του blog.
    Περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις μαρτυρίες σου.Ενημέρωνε όσο συχνότερα μπορείς για τα γεγονότα.
    Ευχαριστούμε και να προσέχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Λύσιππε μα και στους υπόλοιπους. Δύσκολα θα ακολουθήσει ανάρτηση, ειδικά στο ίδιο θέμα. Την έγραψα στο πόδι, ανάμεσα στους διαδηλωτές και στον δρόμο. Απίστευτη δυσκολία...
    Για σύντομη ενημέρωση...θα τα λέμε στο chat.
    Ας ελπίσουμε να μην πάθει κανείς μας τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἔξω στοὺς δρόμους πιστεύω ὅτι βρίσκεται τὸ μεγαλύτερο μέρος τῶν ὑπερασπιστῶν τοῦ κοσμικοῦ κράτους ἀλλὰ κι ἡ προοδευτικὴ νεολαία. Ἡ Τουρκία μέρα μὲ τὴ μέρα παραδίνεται στὶς ἀγκάλες τοῦ (φανατικοῦ) Ἰσλάμ. Ἀρχικὰ ἦταν ἡ ἐνδυμασία τῶν...(ἄκουσον ἄκουσον!) ἀεροσυνοδῶν. Μετὰ ἡ στήριξη τῶν φονταμενταλιστῶν τῆς Συρίας. Ἀκολούθησε ἡ δαιμονοποίηση τῆς κατανάλωσης τοῦ ἀλκοόλ. Τί ἄλλο θὰ πάρει σειρά;
    Ἐπιτέλους οἱ Τοῦρκοι κάτι πρέπει νὰ κάνουν μὲ τὴν ὅλο κι αὐξανόμενη θρησκοληψία τῆς κυβέρνησης. Ἤ θὰ μοιάζουν μὲ κράτος τῆς Βόρειας Ἀφρικῆς ἤ θὰ ἀλλάξουν γραμμὴ πλεύσης.

    Νῖκος

    ΥΓ. Φοβερὴ ἡ ἀνάρτησή σου ἀλλὰ νὰ προσέχεις. Ἔχεις καὶ ξένο διαβατήριο· καὶ τί ξένο κιόλας! Ἑλληνικό! Δὲν τὸ ἔχουν καὶ πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΟΔΩΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΥ ΣΤΗΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΗ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ .ΜΙΧΑΛΗΣ -ΝΕΜΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναμενόμενη η εξέλιξη.....ευχή να μην δώσει μεγάλες πληγές.
    Όσο για εσάς τους ανταποκριτές...να προσέχετε την ασφάλειά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ καλή και ιδιαιτερα λεπτομερής η ανταποκριση σου φιλε μου..Συγχαρητηρια πολυ καλη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ για τα λόγια σας και την ανάγνωση. Χαίρομαι που βλέπω τόσους επισκέπτες εδώ όλον αυτόν τον καιρό και που διαρκώς πλυθαίνουν. Καλή συνέχεια σε όλους μας. Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστός Ανέστη αδερφέ μου, από Κρήτη.!!

    Να σου πω ένα μεγάλο μπράβο για την λεπτομερέστατη πληροφόρηση.!!
    Απλά θέλω να σου πω να προσέχεις, να προσέχετε εκεί οι Έλληνες της Πόλης.!
    Ο Θεός και η Παναγία μαζί σας.!!

    Του χρόνου θα συναντηθούμε όλοι μαζί στην Αγιά Σοφιά.!!!
    Καλή δύναμη.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πολύ καλή η πληροφόρηση φίλε... το τουρκικό κράτος το γνωρίζεις πιστεύω καλλίτερα απο εμάς...προσοχή λοιπόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΛΕΞΠΟΛΗ.ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ.Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστεύω ότι είναι έτσι! ούτε εμείς ανεχόμαστε υποδούλωση, αλλά ο Τούρκικός στρατός ελέγχει τα πράγματα εκεί γιατι θέλει να δημιουργήσει εντάσεις, για να πάρει την εξουσία!

      Διαγραφή
  12. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ,ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θοδωρη, ευχαριστουμε για την αναρτηση και σε παρακαλω πολυ να προσεχης. Η Παναγια μαζι σας! Ειστε στις σκεψη και στις προσευχες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όπως πάντα εξαιρετικός φίλε Θοδωρή!! μόνο πρόσεχε γιατί εκεί δεν αστειεύονται...

    Καλή συνέχεια, περιμένουμε νέα σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελευθερία, δεν ξέρω τι προβάλλεται στην Ελλάδα είτε από τα χαζοκούτια, είτε στο διαδύκτιο. Πάντως δεν επικραττεί κατάσταση πολέμου εδώ. Ο κόσμος εδώ επιθυμεί να διαδηλώσει και να στείλει ένα μήνυμα. Δεν θέλει ούτε να κάνει πόλεμο,ούτε να καταστρέψει, ούτε εμφύλιο, ούτε άλλα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
    Και μάλλον στην Ελλάδα η δύναμη καταστολής είναι πολύ πιο απάνθρωπη.Το ξύλο και την βία στο Σύνταγμα, ξεχάστηκε;

    Επίσης παρακαλώ να αποφύγετε τα άσχετα σχόλια με το θέμα καθώς και κάθετι προσβλητικό. Θα διαγράφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδι μου ο λυκος δεν αλλαζει το τομαρι του ουτε τα χουγια του....
    Η Παναγια μαζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σωστή κι αντικειμενική και σ΄ευχαριστώ για την ενημέρωση και εξαιρετικό βρίσκω το σχόλιό σου:

    "Δεν ξέρω τι προβάλλεται στην Ελλάδα είτε από τα χαζοκούτια, είτε στο διαδύκτιο. Πάντως δεν επικραττεί κατάσταση πολέμου εδώ. Ο κόσμος εδώ επιθυμεί να διαδηλώσει και να στείλει ένα μήνυμα. Δεν θέλει ούτε να κάνει πόλεμο,ούτε να καταστρέψει, ούτε εμφύλιο, ούτε άλλα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.". ΄Οσο για το Σύνταγμα καλύτερα να το αφήσω...

    Συμφωνώ επίσης απόλυτα με την πολιτική σου: "... παρακαλώ να αποφύγετε τα άσχετα σχόλια με το θέμα καθώς και κάθετι προσβλητικό. Θα διαγράφεται.".

    Να προσέχεις, να σε προσέχεις και να προσέχεις και την Πόλη (μας)!

    Καλά σου βράδια
    Ε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου και την συμμετοχή σου. Εύχομαι να σε ξαναδιαβάσω και να τα πούμε πάλι σύντομα.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  19. Φίλε Θόδωρε πράγματι βρέθηκες και βρίσκεσαι ίσως και σε ιστορικές αλλαγές που μπορεί να έλθουν στην Τουρκία. Απλά να προσθέσω και τη δική μου μαρτυρία (μόλις γύρισα από την Πόλη) ήμουν το Σαββατοκύριακο εκεί, αλλά έμεινα στην Παλιά Πόλη. Το Σάββατο το βράδυ ο αέρας έφερε τα δακρυγόνα κι απέναντι από τον Κεράτιο. Έτσουζαν τα μάτια και δακρύζαμε εμείς που βρισκόμασταν μακριά. Τα μάτια μας ήταν στραμμένα προς το Πέρα με τους καπνούς και τα ελικόπτερα από πάνω. Έλληνες τουρίστες έφυγαν από τα ξενοδοχεία τους στην περιοχή Ταξίμ και ήρθαν στο Σουλταναχμέτ και έλεγαν ότι εγκατέλειψαν τις βαλίτσες τους και μας περιέγραφαν αυτά που περιγράφεις κι εσύ. Βέβαια εσύ είσαι παρών και είσαι μέσα στα γεγονότα. Απλά να σου ζητήσω κι εγώ με τη σειρά μου να προσέχεις όπως σου είπαν και άλλοι φίλοι. Δεν επικοινώνησα μαζί σου εξαιτίας των γεγονότων, αλλά πού να φανταστώ ότι βρισκόσουν εκεί! Πολλά χαιρετίσματα και ελπίζω να τα συζητήσουμε από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα φίλε μου Δημήτρη.Πριν λίγο ήμουν στο Τάξιμ, την Ιστικλαλ και το πάρκο Γκεζι. Ένα απέραντο τσίρκο με πολυφωνία και αρκετό κόσμο. Η αστυνομία έχει αποσυρθεί από εκεί. Εγώ είδα λίγο ανούσιο γλέντι. Πολλές ψησταριές, νταούλια, κιθαρες και χορούς. Τώρα που βραδιάσει θα αρχίσουν και τις μπύρες. Φυσικά εκτός από την φασαρία και αρκετά κόμματα και πολιτικοί φορείς αλλά ο καθένας για τον εαυτό του.Δίπλα-δίπλα οι κεμαλιστές με δεκάδες αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα εκλογικών ποσοστών του 0,0001%. Αν τύχει και συνεχίσουν για μερικές μέρες δεν αποκλείεται να φαγωθούν και μεταξύ τους.
    Στο Μπεσίκτας έπεσα τυχαία σε επεισόδεια που άρχισαν οι διαδηλωτές.

    Κάπου εδώ θα το κλείσω το θέμα με τις συγκεντρώσεις, γιατί με κούρασε υπερβολικά να ακούω τις μπούρδες που διαρρέουν στην Ελλάδα και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Καλό ήταν και το γλέντι του Σαββατοκύριακου και (αν δεν κάνει καμιά μπαρούφα η αστυνομία) από αύριο επανερχόμαστε στις δουλειές μας και την ρουτίνα.

    Κρίμα που δεν τα είπαμε από κοντά.Ελπίζω την επόμενη.Καλό βράδυ και τους χαιρετισμούς μου στην Αλεξανδρούπολη.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θοδωρή μου καλησπέρα,
    Ενα οικογενειακό δυσάρεστο γεγονός με απομάκρυνε μερικές μέρες και έτσι μόλις τώρα είδα την ανάρτησή σου. Ελπίζω να ξαναβρείτε τους ρυθμούς σας και να πάψουν τα τόσο άσχημα αυτά γεγονότα. Το καθεστώς είναι ώρα να καταλάβει εκεί ότι δεν χωράει οπισθοδρόμηση στην Πόλη και ίσως κάτι τέτοια χρειάζονται για να συνειδητοποιήσουν οι ισλαμοφασίστες ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν και να διατάσσουν....
    Καλή δύναμη και καλή εβδομάδα !!!!
    Με την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μόλις τώρα διάβασα την ανάρτηση σου. Να προσεχείς αδερφέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σου, Θοδωρή (από Ελλάδα πια)!
    Μέσα στα γεγονότα, όπως πάντα, και με ουσία! Μπράβο!!!
    Είναι όλα ακριβώς όπως τα περιέγραψες, μια και τα ζήσαμε κι εμείς από κοντά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το ανομοιογενές πλήθος που ενώθηκε σαν μια γροθιά για τον κοινό σκοπό. Αλλά κυρίως εξεπλάγην με τη χαρά που είχαν στα πρόσωπά τους οι διαδηλωτές, κάθε ηλικίας! Αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Τούρκοι είναι πολύ διαφορετικά από τα δικά μας προβλήματα! Εγώ πάντως που έμενα στην Ταξίμ δεν ένιωσα φόβο για τη σωματική μου ακεραιότητα, αντίθετα παρασύρθηκα από το πλήθος και διαδήλωσα μαζί του. Και επιπλέον νιώθω και πολύ όμορφα που μετείχα στη σελίδα της ιστορίας που θα γραφτεί σε 50 χρόνια...

    Θοδωρή, θέλω να σε ευχαριστήσω και δημοσίως για τον χρόνο που αφιέρωσες να περπατήσουμε μαζί στους δρόμους της πόλης και να απολαύσουμε όλα όσα είδαμε παρέα!
    Να προσέχεις τον εαυτό σου και την Ντουιγκού! Να είσαι καλά! Θα είμαστε σε επαφή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και για την κατάθεση της άποψής σου και των προσωπικών βιωμάτων από τις μέρες στην Πόλη.
      Επίσης καλά το έγραψες:Αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Τούρκοι είναι πολύ διαφορετικά από τα δικά μας προβλήματα. Εδώ να τονίσω για άλλη μια φορά με πόσο διαφορετική ψυχολογία διαδηλώνουν από εμάς καθώς και τον απίστευτο τρόπο που λειτουργούν πριν, κατά και έπειτα από τις διαδηλώσεις (ευρηματικότητα, καθαριότητα, κ.λ.π.).
      Να είσαι καλά, χάρηκα και εγώ που τα είπαμε από κοντά και σύντομα θα τα ξαναπούμε.
      Χαιρετισμούς, Θοδωρής

      Διαγραφή
  24. ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΤΑ ΕΧΩ ΝΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ......ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις...από το να είσαι στην μοναδική Πόλη, χαλάλι και τα δάκρυα

      Διαγραφή